De workshop is geschikt voor iedereen die wil kennismaken met Nederlands met Gebaren (NmG). De workshop bestaat uit een eenmalige bijeenkomst, waarin een korte inleiding gegeven wordt over NmG en de toepasbaarheid daarvan. Deelnemers krijgen praktische oefeningen en theorie aangereikt. Het accent ligt op praktisch oefenen en toepassen van gebaren op zins- en tekstniveau. We hebben standaard workshops maar kunnen ook een workshop op maat aanbieden. Bij deelname aan deze workshop wordt een bewijs van deelname van Veldman & Wouters uitgereikt.
Deze module is geschikt voor de zorg- en onderwijsprofessional werkzaam met kinderen met een beperking. De cursus is ook geschikt voor ouders en betrokkenen. Een op-maattraject omvat 5 bijeenkomsten van 2 uur. De inhoud is afhankelijk van de vraag en gebaarvaardigheid van de totale cursistengroep en de doelgroep waarvoor men NmG inzet. Gebarenschat/-thema’s en grammaticale aspecten worden aangepast aan de vraag en in overleg bepaald. Theoretische onderdelen kunnen zijn: wat is NmG, hoe wordt NmG ingezet bij kinderen (met een beperking) maar ook uit welke basiselementen bestaan gebaren en welke gebaren kun je vervoegen? Er worden ongeveer 200 gebaren geleerd die je leert toepassen op zins- en tekstniveau. Bij de cursus wordt een (digitale) reader verstrekt. Na deelname ontvangt de cursist een certificaat. De module is geaccrediteerd door Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ 16 punten).
Deze module is geschikt voor iedereen die vaardig wil worden in het communiceren met ondersteunende gebaren. De module is ontwikkeld voor slechthorende kinderen en kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (12 jaar). De module bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur en kan worden afgesloten met een toets. Na module 1 leer je nog gebaarvaardiger worden door module 2 en 3 te volgen. In de eerste module komen thema’s aan bod als: familie, schoolactiviteiten, eten en drinken, gevoelens, feesten, dieren en het voorlezen van een boekje. Ook vingerspelling wordt geoefend. In totaal worden 700 gebaren geleerd en diverse grammaticale aspecten uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) behandeld die bruikbaar zijn in NmG. Bij minimale aanwezigheid van 10 lessen wordt een bewijs van deelname van het Nederlands Gebarencentrum (NGc) uitgereikt. Bij het behalen van de toets wordt een certificaat van het NGc uitgereikt. Voor deze module is een werkboek en een online leeromgeving vereist. Per bijeenkomst geldt 1 tot 2 uur zelfstudie.